Blog

De Beste Autoverzekeringen van 2024: Een Overzicht

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan aanvoelen als het navigeren door een doolhof vol kleine lettertjes en verborgen valkuilen. Maar vrees niet, want wij hebben het zware werk al voor je gedaan. Gebaseerd op de recente beoordelingen van de Consumentenbond, presenteren we je de crème de la crème van autoverzekeringen in 2024. Laten we eens kijken welke verzekeraars dit jaar de gouden medailles in de wacht slepen!

Beste WA-autoverzekering: InShared

Met een indrukwekkend testoordeel van 9,3 staat InShared aan de top als het gaat om WA-autoverzekeringen. Deze polis blinkt uit door zijn goede aanvullende dekkingen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden. Bovendien is InShared flexibel in acceptatie en hanteren ze een laag eigen risico voor jonge bestuurders en bij hulpverlening. Een echte winnaar voor wie op zoek is naar betrouwbare basisdekking.

Andere Top WA-verzekeringen:

 • HEMA: Met een score van 9,1, maar let op, vanaf 26 februari 2024 kun je geen nieuwe verzekeringen meer afsluiten bij HEMA. Deze gaan over naar InShared.
 • Interpolis en Centraal Beheer: Beide scoren een solide 8,4.
 • Allianz Direct: Dicht op de hielen met een score van 8,3.

Beste Beperkt Casco: InShared

Ook voor beperkt casco autoverzekeringen staat InShared aan de leiding met een testoordeel van 8,8. Deze verzekering wordt geprezen om zijn ruime acceptatiebeleid en de uitgebreide dekking. Vooral de tweede gezinsautoregeling en de dagwaardebepaling worden hoog gewaardeerd.

Concurrenten in de Ring:

 • HEMA: Scoort bijna net zo goed met een 8,7, maar zal binnenkort onder de vlag van InShared verder gaan.
 • Interpolis: Ook een sterke speler met een 8,7.
 • FBTO en OHRA: Niet ver achter met respectievelijk een 8,6 en 8,5.

Beste Allrisk-autoverzekering: InShared

InShared maakt de hattrick compleet door ook bij de allrisk-autoverzekeringen als beste uit de test te komen met een score van 9,0. Deze polis valt op door gunstige uitkeringsregelingen voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s en scoort hoog op dagwaardebepaling en afhandeling bij diefstal.

De Nauwe Concurrentie:

 • HEMA: Volgt op de voet met een 8,9.
 • Aegon: Een sterke optie met een 8,7.
 • Interpolis en FBTO: Blijven concurrerend met scores van 8,6 en 8,5.

Wat Maakt een Goede Autoverzekering?

De beste autoverzekering hangt af van diverse factoren, waaronder de gewenste dekking en eventuele aanvullende dekkingen die je nodig hebt. Een hoog testoordeel betekent niet per se een lage premie. Het is daarom cruciaal om de premies te vergelijken via tools zoals de Autoverzekering Vergelijker van de Consumentenbond. Zo vind je een verzekering die zowel goed als voordelig is.

Voordelige Autoverzekeringen

De premie van een autoverzekering wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals leeftijd, woonplaats, en het aantal schadevrije jaren. Het loont daarom om jaarlijks autoverzekeringen te vergelijken, zeker als er veranderingen in je situatie zijn, zoals een verhuizing of de aanschaf van een nieuwe auto.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een WA, beperkt casco, of allrisk verzekering, de keuze voor de beste autoverzekering in 2024 is duidelijk divers. InShared steelt de show met topnoteringen in alle categorieën, maar ook andere verzekeraars bieden sterke opties. Vergeet niet: de beste keuze is persoonlijk en hangt af van jouw unieke situatie en behoeften. Gebruik de beschikbare vergelijkingstools om de optie te vinden die het beste bij jou past. Zo ga je met een gerust hart de weg op, wetende dat je goed verzekerd bent.

Eigen risico bij autoverzekeringen

Op deze pagina duiken we diep in het concept van eigen risico, een term die je ongetwijfeld bent tegengekomen bij het afsluiten van een autoverzekering. Maar wat houdt het precies in, en hoe beïnvloedt het jouw verzekering en portemonnee? Hier vind je alles wat je moet weten.

Wat is eigen risico?

Eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij een schadeclaim voordat je verzekeraar de rest van de kosten dekt. Het is een vastgesteld bedrag dat bij de polisvoorwaarden van je autoverzekering wordt afgesproken. Het idee achter eigen risico is dat je als verzekerde een deel van het risico draagt, wat leidt tot meer bewustzijn en voorzichtigheid in het verkeer.

Wanneer is eigen risico van toepassing?

Eigen risico komt in beeld zodra je schade aan je auto claimt die onder de dekking van je verzekering valt. Dit kan variëren van schade door een aanrijding tot schade door vandalisme. Niet elke schadeclaim vereist echter het betalen van eigen risico; dit hangt af van de soort dekking en de specifieke voorwaarden van je verzekering.

Voorbeelden van eigen risico in de praktijk

 • Voorbeeld 1: Stel, je hebt een eigen risico van €250 en je dient een schadeclaim in van €1000. Je betaalt dan de eerste €250 zelf, en je verzekeraar dekt de resterende €750.
 • Voorbeeld 2: Als je auto door een ander is beschadigd en de tegenpartij is aansprakelijk, dan kan het zijn dat je geen eigen risico hoeft te betalen. De schade wordt dan volledig verhaald op de verzekering van de tegenpartij.
 • Voorbeeld 3: Sommige verzekeraars bieden de optie om je eigen risico af te kopen of te verlagen tegen een hogere premie. Dit kan voordelig zijn als je liever niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Veelgestelde vragen over eigen risico

 • Kan ik mijn eigen risico aanpassen?
  • Ja, bij veel verzekeraars kun je kiezen voor een hoger of lager eigen risico, wat invloed heeft op je premie.
 • Wat gebeurt er als de schade lager is dan mijn eigen risico?
  • Als de schade lager is dan je eigen risico, betaal je de schade volledig zelf en komt de verzekeraar niet tussenbeide.
 • Heeft elk type autoverzekering een eigen risico?
  • Dit varieert per verzekering en verzekeraar. WA-verzekeringen hebben meestal geen eigen risico voor schade aan anderen, maar cascoverzekeringen wel voor schade aan je eigen auto.

Conclusie

Eigen risico is een belangrijk onderdeel van je autoverzekering dat invloed heeft op zowel je premie als op hoe je schadeclaims afhandelt. Door bewust te kiezen voor een eigen risico dat past bij jouw financiële situatie en rijgedrag, kun je een verzekering samenstellen die zowel bescherming biedt als betaalbaar blijft. Heb je nog vragen, of wil je advies over het optimale eigen risico voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

No-claimkorting uitgelegd

Welkom op de diepgaande uitlegpagina over no-claimkorting, een term die je vaak tegenkomt als je duikt in de wereld van autoverzekeringen. Maar wat betekent het nu precies, en belangrijker nog, wat betekent het voor jou? Laten we erin duiken!

Wat is no-claimkorting?

No-claimkorting, ook wel bekend als bonus-malusladder korting, is een korting op je autoverzekeringspremie die je ontvangt als je een jaar (of meerdere jaren) geen schade claimt die onder je autoverzekering valt. Deze korting kan oplopen naarmate je meer schadevrije jaren opbouwt, wat betekent dat je premie lager wordt als beloning voor je veilige rijgedrag.

Wanneer is no-claimkorting van toepassing?

De no-claimkorting is van toepassing op de meeste autoverzekeringen, van WA-polissen tot allriskverzekeringen. Het systeem is ontworpen om bestuurders te belonen die geen schade veroorzaken of claimen. Het exacte percentage van de korting en hoe snel deze opbouwt, varieert per verzekeraar.

Voorbeelden van no-claimkorting in de praktijk

 • Voorbeeld 1: Stel, je hebt een autoverzekering waarbij je voor elk jaar dat je geen schade claimt, 5% korting krijgt op je premie. Na 5 schadevrije jaren zou je dus 25% korting op je premie kunnen hebben.
 • Voorbeeld 2: Een bestuurder heeft al 10 jaar geen schade geclaimd en geniet daardoor van een no-claimkorting van 60% op zijn autoverzekeringspremie. Dit toont aan hoe aanzienlijk de besparing kan zijn.
 • Voorbeeld 3: Een andere bestuurder veroorzaakt een ongeluk en moet een claim indienen. Hierdoor valt hij terug op de bonus-malusladder, wat resulteert in een lagere no-claimkorting en dus een hogere premie het volgende jaar.

Veelgestelde vragen over no-claimkorting

 • Hoe snel bouw ik no-claimkorting op?
  • Dit hangt af van je verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden sneller een hogere korting dan anderen.
 • Wat gebeurt er met mijn no-claimkorting als ik schade claim?
  • Bij de meeste verzekeraars val je dan terug op de bonus-malusladder, wat betekent dat je korting afneemt.
 • Kan ik mijn no-claimkorting meenemen naar een andere verzekeraar?
  • Ja, in veel gevallen kun je je opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe verzekeraar.

Conclusie

No-claimkorting is een krachtig instrument om veilig rijgedrag te belonen en je verzekeringspremie te verlagen. Door schadevrij te rijden, kun je aanzienlijk besparen op je autoverzekering. Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je het meeste uit je no-claimkorting kunt halen? Neem dan contact met ons op of laat een reactie achter!